• Vesti
  • TAMARA I IVONA – NAŠE ZLATNE DEVOJKE

TAMARA I IVONA – NAŠE ZLATNE DEVOJKE

ivona i tamaraPovodom učešća naših maturantkinja Tamare Radojković i Ivone  Radivojević, učenica 4/2, na   29. Zboru ugostiteljsko- turističkih radnika Srbije  i na  takmičenju ugostiteljsko- turističkih škola Srbije u  Prolom Banji, koji se organizuje svake druge godine, i osvajanja prve nagrade i zlatnih medalja , u   sredu, 27. novembra 2013, upriličena je svečanost u Maloj sali KNU za sve učenike i profesore naše škole.

O nagrađenim učenicama govorio je   mr MilošTucović, prof.  koji je istakao da je sa njima radio tim profesora . Tamara i Ivona su uspešno predstavile  deo  svojih takmičarskih nastupa. Tamara je multimedijalno prezentovala  organizaciju trodnevnog putovanja  i boravka u Nišu i okolini u disciplini  Turistička agencija, a Ivona je govorila o kratkom istorijatu i znamenitostima Beograda uz izabrane slajdove i odgovarajuću muzičku podlogu u disciplini Recepcija.  Direktor škole, Mirko Sarić, istakao je da je to  još jedan značajan uspeh naše škole, jer je konkurencija bila velika. Svečanosti su prisustvovali predsednik Samostalnog sindikata  radnika ugostiteljstva i turizma, Radan Milovanović, koji je Tamari i Ivoni uručio diplome i zlatne medalje i predsednik žirija,  Dragan Gligorijević, predsednik asocijacije Sacen internešnal , koji je pohvalio našu školu i naše takmičarke.

U nastavku svečanosti profesorka Svetlana Gradinac govorila je o uspešno završenom dvomesečnom projektu Branim pravo na zdrav život i životnu okolinu u organizaciji Mladih istaživača Beograda i DKC, a pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade Beograda u kome je učestvovalo oko 30 naših učenika. Rezultat ovog  projekta , čiji je najvažniji cilj bio podizanje ekološke svesti mladih, je specijalni broj našeg školskog časopisda Ekološki EPA glas  koji je na kraju programa uručen gostima, svakom učeniku i  profesoru.

S.G.

Pozovite nas!