• Vesti
  • NA 40. BEOGRADSKOM SAJMU TURIZMA 2018

NA 40. BEOGRADSKOM SAJMU TURIZMA 2018

sajam

Beogradski Sajam turizma predstavlja najveću turističku manifestaciju u Srbiji i jugoistočnoj Evropi. Svake godine privlaći sve veći broj posetilaca. Prethodne godine na Sajmu turizma bilo je 1103 izlagača, a sajam je posetilo oko 70 000 ljudi. Međunarodni karakter ove manifestacije potvrđuje 300 inostranih izlagača iz 50 zemalja. U okviru ove najveće i najznačajnije naše manifestacije u svetu turizma se od 2005. godine održava i sajam ugostiteljske opreme HORECA. Uporedo se održava i sajam vina BEOWINE. Pored velikog broja turističkih agencija, na Sajmu turizma svake godine svoju ponudu izlažu i brojni gradovi i opštine u Srbiji kao i avio-kompanije.

sajam1Jubilarni 40. beogradski Sajam turizma trajao je od 22. do 25. februara 2018. Slogan ovogodišnjeg sajma bio je “Odmor te čeka “ a zemlja partner bila je Grčka. Sajam je otvorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Ovogodišnji sajam okupio je 1200 izlagača iz 55 zemalja sa tri kontinenta. Sajam je, kao i prošle godine, posetilo 70 000 ljudi u prostoru veličine 31 000 metara kvadratnih. Pored brojnih zvanica iz celog sveta , sajmu je prisustvojao i Markus Li, stručnjak za turističko tržište NR Kine.

Zajednička ponuda Subotice i Palića predstavila je novu brošuru. Palić je stavio akcenat na 44 manifestacije koje se održavaju na obali jezera. Grčka je na svom štandu organizovala manifestaciju “Ukus Grčke” i predstavila svoju nošnju kao i običaje. Proslavljeno je i grčko – srpsko prijateljstvo. Promovisano je i kulturno nasleđe Beograda. Veliku pažnju posetilaca privukao je štand Južnoafričke Republike koja je ove godine prvi put učesnik na Sajmu turizma. Ove, kao i proteklih godina, Srednja škola za ekonomiju pravo i administraciju – EPA je bila jedina škola koja je praksu svojih učenika, turističkih tehničara,realizovala na Sajmu turizma. Devet naših učenika trećeg i četvrtog razreda obavilo je petodnevnu praksu u okviru dobro posećenog štanda agencije Plana Tours. Učenici su primenjivali i obogaćivali svoje znanje, testirali su svoje veštine i spremni su da još bolje pripremljeni prisustvuju sajmu 2019. ili da volontiraju ili se zaposle u nekoj turističkoj agenciji.

Aleksa Petrović

Pozovite nas!